Play for the Planet: acord amb Infinite Athletic

08/04/2021

El Reial Club de Tennis Barcelona-1899 ha arribat a un acord amb Infinite Athletic en el projecte d'economia circular Play for the Planet per a desenvolupar la sostenibilitat en l'esport i específicament en el món del tennis. Un àmbit, el de la sostenibilitat, en plena expansió però que fins al moment era incipient en el món del material de tennis

Mitjançant aquest acord, el Reial Club de Tennis Barcelona-1899 es posiciona a l'avantguarda de la sostenibilitat dins del sector tenístic i fa un salt a través de Infinite Athletic, amb una col·laboració basada en la recollida de cordatges de tennis que es transformaran en equipament esportiu, concretament en peces per a jugar a tennis. D'aquesta manera, els jugadors podran vestir peces fabricades mitjançant el reciclatge dels seus propis cordatges i sota la marca Infinite Athletic.

Infinite Athletic és una marca de roba esportiva de sostenibilitat que basa el seu model de producció en la circularitat, la cadena de subministrament local i la comunitat. Una marca de nova creació que ha arribat al mercat per a trencar el model actual de negoci tèxtil basat en un model lineal de produir, usar i tirar i que ha provocat que aquesta indústria es posicioni com la segona més contaminant del món i la que utilitza un major nombre de recursos naturals.

Infinite Athletic presenta un model de producció sensibilitzat amb el medi ambient en el qual no s'utilitza cap mena de recurs natural per a la fabricació de les seves peces i que tampoc es rebutgen al final del seu ús.

El clar exemple de la seva circularitat és que Infinite Athletic reutilitza els cordatges de les raquetes de tennis dels clubs, per a transformar-los, mitjançant innovadors processos industrials, en nous fils tècnics que s'utilitzaran per a produir les seves peces. Un sistema innovador que permet reutilitzar un residu que acabaria en abocadors i incineradores, per a crear peces que estan dissenyades i pensades de manera ecològica perquè al final de la seva vida útil puguin tornar a ser reciclades al 100%.

Les peces de Infinite Athletic tenen un fort component sostenible, ja que cada peça per si sola, estalvia un 20% d'aigua, produeix un 70% menys de CO₂ i consumeix un 60% menys d'energia en el seu procés comparada amb una samarreta de polièster verge, però a més a més al no barrejar cap altre tipus de material, fa que siguin fàcilment reciclables entrant en un circuit de reutilització infinit.

El cicle de reutilització permanent és cada vegada més important, ja que s'estima que el 60% de les peces fabricades en el món es rebutgen al cap d'un sol any d'haver estat produïdes i que el 87% d'elles acaben directament en les incineradores i abocadors fent d'aquesta manera que el model actual sigui insostenible.

Gràcies a la col·laboració conjunta entre el Reial Club de Tennis Barcelona-1899 i Infinite Athletic, amb la recollida dels cordatges de raquetes dels socis del club es poden arribar a fabricar més de 1.500 samarretes sostenibles a l'any.

Les samarretes de Infinite Athletic estaran disponibles tant en el club com en la pàgina web de Infinite Athletic (www.infiniteathletic.com)