
Director de l'Escola de Competició de l'RCTB-1899
El tennis ha format part del seu ADN tota la vida. Nascut a Barcelona, Bruno Barrientos ha dedicat la seva trajectòria professional a la seva gran passió per la raqueta. Porta 30 anys ensenyant a jugar a tennis i transmetent els valors intrínsecs d’aquest esport. Durant 14 anys va estar a l’Atlètic Terrassa, on va ser director de l’escola de tennis i pàdel. Després, va passar pel Cercle Sabadellès, on va estar durant 15 anys i va ser el director de l’escola de tennis i el director esportiu del club. Ara, ha arribat a l’RCTB-1899 per seguir creixent professionalment i per transmetre tota la seva experiència als nostres alumnes de competició.
Quanta importància té l’entrenador en el nivell de joc d’un tennista?
Cada etapa té la seva importància, però el més important és quan el nen/a agafa una raqueta de tennis per primera vegada. Si l’entrenador que té en aquell moment és un gran professional i li posa ganes, el nen/a s’enganxarà a jugar. A continuació, a cada etapa també és molt important consolidar el compromís de l’alumne, aconseguir que se senti a gust amb el tennis i que s’ho passi bé. A més a més, les federacions s’estan preocupant de que tots els clubs tinguin entrenadors amb les titulacions corresponents i això es nota molt. El nivell dels instructors està pujant, s'està professionalitzant molt, i això repercuteix també en un millor nivell dels alumnes.
Com ha de ser la relació de l’entrenador amb l’alumne?
La relació ha de ser molt propera. L’entrenador ha de saber qualsevol cosa del jugador per poder entendre’l en cada moment. Hi ha detalls que són molt importants, com saber els aniversaris, les aficions que tenen o les amistats. És basic crear un vincle i que el jugador confiï en tot el que li explica el seu entrenador.
Dels alumnes que has tingut, quin ha estat el que més t’ha impressionat?
Estic molt orgullós de que els alumnes que he tingut des de petits s’enganxin al tennis de tal manera que quan són grans encara segueixin jugant i, fins i tot, es vulguin dedicar a ser entrenadors. Això vol dir que la meva feina l’he fet bé. Els he pogut transmetre la meva passió i s’han acabat enganxant.
Com hauria de ser l’actitud dels pares cap a l’alumne que ja participa en competicions?
És tan important la relació entre l’entrenador i el jugador com entre l’entrenador i els pares. El que necessita el jugador és tenir un entorn que el protegeixi perque els imputs negatius no li arribin. És molt important que les famílies i l’entrenador vagin de la mà i que remin tots en la mateixa direcció. I que quan es prengui una decisió, es prengui conjuntament. Que els pares no desautoritzin a l’entrenador.
Admires per com juga...
L’argentí David Nalbandian, que va arribar a ser número 3 del món en una época on va coincidir amb tennistes únics com Andy Roddick, Roger Federer o Rafa Nadal. Tenia un talent espectacular i amb la seva dreta, que era un canó, podia guanyar a qualsevol.