Murray frustra el somni de Nadal

Murray frustra el somni de Nadal
27/01/2010

Andy Murray va posar fi al somni de Rafa Nadal de defensar el títol de l'Open d'Austràlia. El britànic es va imposar 6-3 7-6 (2) 3-0. La retirada del balear per una lesió al genoll que el va sobrevenir al final del segon set va precipitar el final del partit. Una llàstima, perquè sempre quedarà el dubte de la batalla que un lluitador nat com Nadal podria haver plantat, encara amb dos sets en contra. Tot i que tampoc cal restar mèrits a Murray, que va saber imposar el seu joc amb solvència.

La lectura possitiva, amb tot, va ser l'excel.lent nivell de joc de Nadal. L'últim representant espanyol del torneig, després de l'eliminació a vuitens d´Almagro i Verdasco, va caure oferint una imatge més que bona. A ningú se li escapa que Murray és ja, des de fa més d'un any, un dels grans. I ahir va exercir com a tal. El mateix Nadal es va mostrar satisfet pel seu joc i va dir estar "en el bon camí, dominant de nou amb la dreta i jugant més dins de la pista".

 

L'altra notícia de la jornada té nom i cognom: el croat Marian Cilic va presentar la seva candidatura al tron dels millors tennistes del món eliminant el nord-americà Andy Roddick en cinc sets: 7-6 6-3 3-6 2-6 6-3. La semifinal entre Murray i Cilic serà un duel de primeríssim nivell. La incògnita és si el croat sabrà mantenir el cap al seu lloc en la seva primera semifinal d'un gran. Perquè per joc, porta temps demostrant que pot superar a qualsevol.

Avui assistirem als altres dos duels de quarts. El Federer-Davidenko arriba marcat per les dues últimes victòries del rus. Serà aquesta inèrcia contra el fet de tractar-se d'un gran. El primer, la inèrcia, afavoreix Davidenko, però el fet de disputar-se un lloc en semifinals d'un gran col.loca el suís dos cossos per davant. Veurem. I en el duel Djokovic-Tsonga, la reedició de la final de 2008 en que es va imposar el serbi, tot es presenta força obert. Tot i que Djokovic, que només ha perdut un set en tot el torneig i ha liquidat la resta amb sorprenent claredat, això sí davant rivals assequibles, sembla partir amb cert favoritisme.