Gran èxit del concert de Nadal

Gran èxit del concert de Nadal
30/12/2009

Organitzar, organitzar, organitzar. Ah! Tot el món em pregunta, s'admira, i agraeix que tots els anys, per aquestes dates entranyables, estigui al peu del canó organitzant el Concert de Nadal del club. Seré sincera i confesso que m'encanta que la gent m'ho reconegui però, la veritat és que no hi ha gens més fàcil que organitzar un esdeveniment que va néixer per a l'èxit. I és que, senyors, en el nostre club no només es blandeixen raquetes, sinó violins, flautes, guitarres, pianos i altres.

A les files d´alevins, infantils, cadets i júniors ens sobren virtuosos que interpreten les claus de sol i fa amb la naturalitat que peguen un revés i que, amb els anys, ens van sorprenent amb els seus avanços i el seu gust per la música. Entre els adults costa més trobar a qui es presti a tocar, però sempre es pot contar amb uns pocs disposats a aportar el seu granet en aquest esdeveniment, que s'ha convertit en un moment entranyable i esperat del club. Gran part de l'èxit radica en la diligència de l'equip de secretaria que no deixa cap per lligar, permetent que el desenvolupament del concert sigui perfecte, i als dos presentadors, Jordi Montes i Jaume Campistol, que van saber conduir la vetllada amb gran savoir faire.

El concert es va desenvolupar amb el format que ja és habitual. La primera part es va nodrir dels joves intèrprets, una llista que amb els anys es va consolidant per la quantitat i qualitat dels seus components. Diverses són les famílies que aporten a més d'un: els Pich-Aguilera amb Jorge, Carlos i Guillermo, els Casals amb Marta, Elena, Ramón i Laura, els Rodríguez López amb Eduard i Cristina i els Mora Balil amb Eugenio i Lola, als quals se sumen Sofia Bóveda, Carla Vallet, Patricia Bueno Tintoré, Blanca Puigdelloses i el nou “fitxatge” Hugo van Dijk. Els nervis i la il·lusió per clavar la interpretació pot, tal com va apuntar amb encert el  Jordi, introduïr petites variacions en peces clàssiques i arxiconegudes entre els espectadors. El públic imposa, els mesos de preparació pesen, els nervis traeixen, però el resultat final és sempre satisfactori, tant pels que pugen a l'escenari com pels melòmans que vénen a gaudir com a espectadors. Els més petits no ho saben, però tenen a un públic, compost per pares, avis, amics i consocis, entregat des del primer minut i disposat a gaudir amb aquestes petites improvitzacions dels joves intèrprets.

Després del tradicional descans endolcit amb xocolata i xurros, es va passar a la segona part del programa, encapçalada per Ivana Klimek que va interpretar una coneguda peça de Chopin, amb el gust i la solidesa de la gran pianista que és. A continuació Andrés Balil va cantar el tema de John Lennon, “Just starting over”, acompanyant-se pel piano, i va demostrar que l'experiència comença a ser un grau quan es puja a l'escenari. Per a acabar, vaig tenir la gosadia de convocar al meu grup de cant per a cantar a tres veus diversos temes i tancar la vetllada amb “We are the World” en homenatge pòstum a Michael Jackson, acompanyats per Andrés al piano. Gràcies a l'embranzida i rauxa de la nostra directora de cant, el final de festa va ser apoteòsic. Tots els presents es van posar en peus en un dels moments màgics de la tarda i vem acabar cantant tots junts el famosíssim tema, que en el seu moment va aglutinar als millors artistes nord-americans en causa altruista, provocant que més d'un/a (entre els quals m'incloc) acabés emocionat per la força de la lletra i la unió de les veus. Tal com es va poder comprovar, gens millor que el Nadal i la música per a germanar, no només als presents sinó al món sencer.

                                                                                                                                                                                                                   Gogo Balil