Ferrer s’estrena com a director esportiu del torneig en una trobada amb la premsa

23/10/2019

David Ferrer s’ha estrenat avui com a director esportiu del Barcelona Open Banc Sabadell en una trobada amb els mitjans de comunicació de la ciutat que s’ha celebrat al Reial Club de Tennis Barcelona-1899. Ferrer ha estat acompanyat pel director executiu del torneig, Xavier Pujol, pel director de l’àrea financera del Club, José Cuevas, per la directora gerent del Club, Maria Rosa Cruells, i pel director general d’IMG, Oriol Granell.

En la seva primera jornada al capdavant dels designis esportius del torneig català, Ferrer ha assistit al seu primer comitè de direcció, reunió que estarà presidida pel president del Club, Jordi Cambra.

“Aquest torneig és el que més m’ha agradat com a fan i com a jugador de tennis. És un torneig molt gran, però s’ha d’evolucionar sempre, que vinguin els millors jugadors del món i aportar novetats pel públic. I tenim la sort de comptar amb un jugador com Rafa Nadal” ha indicat David Ferrer.

El flamant nou director esportiu ha indicat que ha firmat per un any amb l’RCTB-1899: “Hi ha confiança mútua amb la directiva i opcions d’estar molt de temps. Vull fer-ho bé, però que totes les parts estiguin contentes”.

Un dels reptes de Ferrer serà tornar a comptar amb la presència de Nadal al torneig. “Confio en que ho tancarem en breus. No existirà un altre Nadal, és un fenomen únic. Rafa ha guanyat 11 vegades aquí. S’ha de gaudir del seu nivell i els seus rècords”.

Ferrer ha fet menció de jugadors que li agradaria que tornessin a jugar a Barcelona, com Stefanos Tsitsipas, Daniil Medvedev, Denis Shapovalov o Juan Martín del Potro, que va estar a punt de fer-ho en l’última edició. “I a qui no li agradaria tenir a Roger Federer? –ha afegit-. Però no depen del que li puguis facilitar, sinó del seu calendari. Roger té altres reptes. No li agrada gaire jugar sobre terra batuda”.

L’ex tennista ha tornat a recordar que el torneig de Barcelona “agrada a tots els jugadors per la pròpia ciutat, perquè es disputa en un club de tennis, molt de casa, i perquè cada vegada hi ha menys tornejos de terra batuda al circuit. Després de Montecarlo, Roma Roland Garros, està el Godó. És un dels més grans”.

Pujol, en la seva presentació, en la que no va faltar l’elogi a la tasca d’Albert Costa durant la seva gestió, ha destacat que Ferrer “és una extraordinària persona i el millor ambaixador del club pel món”. “Que faci les coses tant bé com en la seva carrera tennística –ha afegit- és el desig de tots. La nostra confiança en ell és del 200 pe cent”.