L'RCTB-1899 va acollir la trobada anual de l'Espai d'Inclusió de Les Corts 2023

30/11/2023

A prop de cent cinquanta persones es van congregar al Reial Club de Tennis Barcelona-1899 per participar en la trobada anual de l'Espai d'Inclusió del districte de Les Corts

Un acte que va aplegar empreses, entitats i associacions de diferents àmbits, universitats i les entitats de persones amb discapacitat de Les Corts.

En el marc d’aquesta trobada, que ja fa 11 anys que se celebra, es va fer un repàs dels projectes desenvolupats al llarg del 2023 i també es van apuntar els nous reptes que es volen assolir.

El Districte de Les Corts aposta per continuar essent un referent en la inclusió de les persones amb discapacitat i perquè aquest sigui un eix estratègic i transversal en tota la seva acció. En aquest sentit, l’any 2023 ha permès consolidar alguns d’aquests projectes i posar-ne en marxa d’altres amb aquest objectiu.

L’acte va començar amb el parlament de Juan Antonio Bordas, membre de la junta directiva de l’RCTB-1899 i patró de la Fundació Tennis Barcelona, que va exposar que el Club vol ser un referent a la ciutat en inclusió i va mostrar el projecte que duen a terme, a través del tennis, en diferents barris de Barcelona.

Tot seguit, va prendre la paraula el regidor del Districte, David Escudé, qui va destacar la tasca de totes les entitats i la xarxa de l’Espai d’inclusió.

A continuació, va ser el torn d’Arnau Ballesteros, de la FEPDCAT i d’Ester Morillas, de la Fundació FC Barcelona, els quals van explicar la història i èxits de la Cursa En marxa per la paràlisi cerebral. Seguint amb l’esport, van fer acte de presència les quatre entrenadores del CE Jeroni de Moragas, un club de gimnàstica rítmica inclusiu que ha assolit grans èxits.

Una altra de les iniciatives que es va presentar va ser el projecte de sostenibilitat del Reial Club de Tennis Barcelona-1899, ara centrat en la gestió de l’aigua en situació de sequera, presentació a càrrec de Pablo Acevedo, director operatiu del Club.

Acte seguit, va prendre la paraula el president de la Federació Catalana de Hockey, Xavi Adell. Una federació centenària que ja fa gairebé dues dècades que aposta per la inclusió d’esportistes d’Adell: “Tots els clubs de la federació tenen un equip de Hockey+”.

Un dels moments més emotius de l’acte, va ser el reconeixement a quatre membres d’entitats de la xarxa, que han treballat de valent en projectes inclusius: Lola de la Fuente (Esclat), Jordi Lobo (Escola Moragas), Miquel Madrigal (Taller Ariadna) i Manel Martí (B1+B2+B3).