L'esport inclusiu trenca barreres al Barcelona Open Banc Sabadell

18/05/2023

Raúl Fuentes, jugador de Blind Tennis, va oferir una emocionant masterclass de tennis adaptat a la pista indoor del RCTB-1899 amb membres de l'ONCE

La Fundació Tennis Barcelona va rebre una visita molt especial durant la celebració del Barcelona Open Banc Sabadell – Trofeu Conde de Godó. Raúl Fuentes, jugador de Blind Tennis, va oferir una masterclass de tennis adaptat a la pista indoor del RCTB-1899 amb membres de l'ONCE. L'esdeveniment va comptar amb la participació del campió del torneig de l’any 2010, Fernando Verdasco, que es va atrevir a experimentar el joc sense visibilitat, usant un antifaç. Aquesta jornada única cercava difondre, donar suport i compartir la pràctica del Blind Tennis, un esport en creixement.

Raúl Fuentes és un jugador apassionat amb set anys d'experiència que ha participat en tornejos tant nacionals com internacionals i ens va parlar sobre les característiques del Blind Tennis. "La pilota és sonora, feta de gomaespuma, tova i pot rebotar fins a tres vegades. Com a jugador cec total, utilitzem raquetes de fins a 23 polzades. Estem parlant d'un esport que es juga en una pista més petita i adaptada, però segueix sent tennis, és Blind Tennis", explica.

Durant la jornada, Fernando Verdasco es va sumar a la iniciativa i es va posar l'antifaç, mentre es feien activitats i exhibicions amb membres de l'ONCE. Alguns participants van aconseguir colpejar la pilota per primera vegada, mentre que altres es van meravellar en descobrir aquest esport inclusiu. La difusió, el suport i la realització d'exhibicions gratuïtes són accions vitals per impulsar el Blind Tennis, que encara es troba a les primeres etapes i la nostra Fundació mostra any rere any el seu suport al tennis inclusiu a través d'accions com aquesta.

A més de la masterclass, el grup de l'ONCE va gaudir d'un vibrant partit a la pista Rafa Nadal, estrenant l'exclusiu Vip Clay a peu de pista. Els assistents van tenir l’oportunitat única d’experimentar tots els sons que envolten el joc. Josep Pitarch, director de Cultura i Esport de l'ONCE Catalunya, va compartir el seu entusiasme i perspectiva sobre la importància d'aquestes accions inclusives i el seu impacte a la societat. "Agraïm enormement aquesta invitació i ens complau formar part d´aquesta iniciativa de la Fundació Tennis Barcelona", va afirmar.

A més del paper en la promoció de la inclusió social, Josep Pitarch també va destacar la importància de l'esport per a les persones amb discapacitat visual. "L'esport beneficia persones amb discapacitat visual en aspectes com la mobilitat i la percepció espacial", va emfatitzar. Aquestes activitats esportives no només contribueixen a la normalització de situacions inclusives, sinó que també ofereixen oportunitats per compartir experiències amb persones de diferents capacitats. En permetre'ls experimentar l'emoció i l'adrenalina d'un esport com el tennis, es trenquen barreres i es crea un sentit de pertinença a la societat.

El Blind Tennis i altres activitats inclusives demostren que la passió per l'esport pot transcendir les limitacions i unir persones de totes les capacitats en un mateix terreny de joc. A mesura que aquesta disciplina continua expandint-se, és vital continuar donant suport a iniciatives com la Fundació Tennis Barcelona i la participació de figures reconegudes com Fernando Verdasco per augmentar la visibilitat i l'abast del Blind Tennis, permetent que més persones puguin gaudir dels seus beneficis i emocions.