La Fundació Tennis Barcelona tanca el cinquè Godó amb rècord de solidaritat i compromís

09/05/2024

En el marc del 125è aniversari del Reial Club de Tennis Barcelona-1899 i el cinquè aniversari de la Fundació, el Barcelona Open Banc Sabadell - Trofeu Conde de Godó 2024 ha estat més que un esdeveniment esportiu

Aquest any, la Fundació Tennis Barcelona ha batut rècord d'activitats i participació, consolidant-se com a peça indispensable del Torneig, amb la promoció del tennis inclusiu i de la solidaritat. Des del seu reconeixement com a Charity Partner del Torneig, la Fundació ha aconseguit una visibilitat sense precedents, destacant el seu compromís amb els col·lectius més vulnerables, amb l'Escola de Tennis Solidari del Club, la pionera campanya de la Llotja Solidaria i la tradicional campanya “La Raqueta Solidària".

El sorteig de “La Raqueta Solidària” va tornar a ser una de les iniciatives més esperades. Aquest any, gràcies al generós suport de Panasonic i Ferrer&Ojeda com a "matching partners" (es van comprometre a duplicar l'import aconseguit amb la venda de les participacions del sorteig), el Torneig ha demostrat que també es juga un gran partit al camp de la solidaritat i Casper Ruud va cedir la seva raqueta tot just després de guanyar la Final. Nermin El Ouhabi, alumna de l’Escola de Tennis Solidari del Club, va recollir en nom de la Fundació, la preuada raqueta al mateix podi on minuts abans el guanyador havia alçat la copa del Godó.

A més, la incorporació de nous patrocinadors com BRITA, compromesos també per fer un Torneig més sostenible reduint de manera molt destacada l'ús de plàstic d’ampolles d'aigua d'un sol ús, ha enfortit el missatge de responsabilitat social i ambiental del Torneig.

La Llotja Solidària ha omplert la Pista Central de distintius, que acreditaven els socis/es i empreses com a persones i entitats solidàries. Perquè la solidaritat del Torneig transcendeix altres àmbits, ja que per tercer any consecutiu, la Fundació va rebre un grup de l'ONCE i els va oferir una experiència única al VIP Clay de la Pista Rafa Nadal. La nova activitat de Blind Tennis duta a terme a la Pista Andrés Gimeno, va ser acollida amb gran expectació. Liderada per Raúl Fuentes i l'equip de l'ONCE, va comptar amb la participació activa de socis i jugadors professionals com Daniel Rincón, que va posar de manifest que el tennis és també un esport inclusiu i accessible per a tothom.

A més, el Barcelona Open Banc Sabadell s'ha convertit en pioner en incorporar a pista aplegapilotes amb discapacitat intel·lectual, en col·laboració amb la Fundació Aura, que fa possible la inclusió de persones amb síndrome de Down, com en Dídac i l’Alexandra. En el seu paper de ballkids, van inspirar tothom amb la seva dedicació i entusiasme, mostrant un Torneig diferent i alhora veritablement divers i enriquidor.

La visita de nens de l’hospital de Sant Joan de Déu va batre rècord d’assistència en aquesta edició. Quaranta nens i nenes pacients de l'hospital van tenir l'oportunitat de veure de prop les instal·lacions del Reial Club de Tennis Barcelona-1899 i conèixer un dels seus ídols, Àlex de Miñaur, a la mateixa sala de premsa. El tennista australià, un dels deu millors jugadors del món, va aprofitar l’ocasió per enviar un missatge d’esperança a tots els assistents i els va donar un consell: envoltar-se de gent bona i encarar cada dia com una nova oportunitat. No podem deixar de recordar l'assistència dels Special Olympics, els alumnes de l'Escola de Tennis Solidari, així com els usuaris d'Arapdis i Tennis Per Tothom, que han pogut participar de l'experiència del Godó.

A l'inici del Torneig, un altre èxit destacable va ser la campanya de donació de sang, que va reunir més de 200 persones disposades a aportar el seu granet de sorra a la lluita per salvar vides. Des del 2018, aquesta iniciativa és part integral del Torneig, premiant els donants amb entrades per gaudir d'una jornada de tennis i sortejant entrades per a la final entre tots els participants.

El Simposi "Present i Futur dels Clubs de Tennis", organitzat per l’RCTB-1899, va reunir representants dels principals clubs de tennis d'Espanya per analitzar-ne la situació actual i preparar-se per encarar el futur. Davant del públic assistent, Iris Faull, vicepresidenta de la Fundació, va exposar el compromís del Club a través de tots els programes solidaris vinculats al tennis i a la transmissió de valors.

Durant aquest Godó tan especial, la Fundació del Club també va realitzar el tradicional brindis juntament amb tots aquells que fan possible la seva missió: des dels jugadors i patrocinadors, socis i players particulars i corporatius fins als voluntaris i col·laboradors. Gràcies al seu suport i compromís, la Fundació segueix fent història al món del tennis, demostrant que junts, es pot marcar la diferència i convertir el Godó en un Torneig únic.

"Un Godó inclusiu, un Godó que suma". Aquest és el lema que no només defineix aquest Torneig, sinó també l'esperit de la Fundació Tennis Barcelona. En el cinquè aniversari, no només cal celebrar l'èxit esportiu, sinó també l'èxit d'una comunitat unida per la passió pel tennis i el desig de crear un món millor per a tothom.