Els projectes solidaris del club van tenir una gran visibilitat durant tot el Torneig
La Fundació Tennis Barcelona va comptar amb el suport d´un grup de voluntaris durant la celebració del Godó, que van ajudar a donar visibilitat i a aconseguir fons per als projectes solidaris. Amb el lema “Un Godó que suma, un Godó inclusiu”, la Fundació va impulsar un gran nombre d'activitats durant totes les jornades del Torneig. A més, el punt informatiu de “La Raqueta Solidària” ubicat en ple Fan Boulevard (carrer comercial) va ajudar a donar visibilitat a la Fundació del Club i a tenir un contacte més directe amb la gent.
Els voluntaris de la Fundació Tennis Barcelona destaquen la solidaritat i la sensibilitat dels estrangers en la participació dels projectes de la Fundació. Segons afirma Sandra Schönholzer, voluntària de la FTB, "gairebé tots els estrangers que van passar per l'estand es van animar a participar econòmicament, cosa que costava més amb la gent de Barcelona". Fins i tot, un visitant austríac va destacar per la seva generositat en comprar 20 paperetes de la raqueta solidària, com explica Schönholzer.
D'altra banda, els més grans de 50 anys van ser els que més van recolzar econòmicament la Fundació Tennis Barcelona. Víctor Barbany, voluntari de la Fundació, assenyala que “els que van mostrar més interès a ajudar la FTB van ser els més grans de 50 anys. El seu objectiu no era guanyar la raqueta sinó contribuir a finançar els projectes solidaris”, assegura.
La Fundació del RCTB-1899 no només compleix una tasca solidària important, sinó que també brinda als seus voluntaris l'oportunitat de viure una experiència única en el marc del Torneig. "D'aquesta experiència m'emporto un gran aprenentatge, com saber comunicar-me en públic amb gent d'altres països, a organitzar-me i esforçar-me per 'vendre' un producte solidari", destaca Ana Fatjó, que va viure la seva primera experiència com a voluntària. Per a Helie Chabaille també va ser una setmana que recordarà durant molt de temps. "M'ha encantat aquesta experiència i la recomano molt. La setmana del Godó és la millor de l'any i poder viure contribuint a una causa solidària ha estat encara més especial", assegura emocionat.
La tasca voluntària a la FTB no només ajuda l'organització, sinó que també enriqueix la vida personal dels voluntaris i les voluntàries. Víctor Barbany, voluntari de l'organització, destaca que “ha estat una experiència molt bonica que només es viu una vegada a l'any. Saber que tot això va per a causes solidàries m'ha canviat la manera de pensar”.
A més a més, els voluntaris de la FTB també tenen l'oportunitat de viure moments especials amb els beneficiaris dels projectes. Com relata Óscar Egea, que a més de ser voluntari al Godó participa durant l’any com a entrenador de la Fundació, “ser voluntari amb la FTB m'ha permès viure experiències úniques com el dia que ens va visitar un grup d'adolescents de l'hospital Sant Joan de Déu . Vaig poder estar amb ells veient un partit a la Pista Rafa Nadal, xerrant de tennis i de la vida i, en definitiva, gaudint amb ells d'un dia diferent lluny dels metges”.
Per acabar, Alejandra Cuevas destaca la importància de donar visibilitat a la tasca de la FTB i els seus voluntaris. "Per mi ha estat un honor treballar de cara al públic i tenir l'oportunitat de mostrar a un públic tan bo com és el del Godó la tasca del Club i sobretot la de la seva Fundació". En resum, treballar com a voluntari per a la FTB no només contribueix a una causa solidària, sinó que també ofereix a tots els que decideixen formar part de l'equip de voluntariat una experiència enriquidora i única.
Alejandra Cuevas també té la seva pròpia anècdota per explicar. Segons explica, un dia, mentre estaven al punt d'informació de “La Raqueta Solidària”, es va acostar un senyor força gran que venia de Mèxic. Després d'explicar-li el que feien a la Fundació, l'home els va explicar que de petit no va tenir l'oportunitat de jugar a tennis al seu país perquè era un esport reservat a les persones adinerades, i que va aconseguir una raqueta, una pilota i una pista era gairebé impossible per a ell.
El senyor els va parlar de com va aconseguir entrar al món del tennis, primer practicant en un frontó i després en una pista de terra batuda. La història de l'home va commoure els voluntaris de la FTB i els va fer adonar que les persones que han viscut aquest tipus de situacions són les que es mostren més interessades a participar en projectes solidaris com el de la Fundació Tennis Barcelona.
“La història d'aquest senyor va ser una d'aquelles experiències que t'ensenyen molt sobre la vida i fan valorar tot el que tens. Va ser una anècdota molt interessant que ens va fer reflexionar sobre la importància de la solidaritat i de la feina de la FTB”, afirma Cuevas.
En conclusió, els voluntaris i voluntàries de la Fundació Tennis Barcelona han viscut una experiència enriquidora i gratificant en col·laborar a l'estand de “La Raqueta Solidària” durant el Torneig. Han après a comunicar-se amb persones de diferents països, a organitzar-se i esforçar-se per promocionar un projecte solidari. A més, han vist de primera mà el compromís i la generositat dels donants, destacant la participació especialment activa dels estrangers i els majors de 50 anys.
La participació de la Fundació Tennis Barcelona al Godó no només va permetre recaptar fons per a projectes solidaris, sinó que també va servir com una oportunitat per donar a conèixer la seva tasca a un públic ampli i el punt d'informació al Fan Boulevard va ser clau perquè moltes persones coneguessin per primera vegada l'existència de la FTB i les activitats que duu a terme.
En definitiva, “La Raqueta Solidària” del Godó és molt més que un simple reclam que va atreure l'interès de la gent: és un símbol de solidaritat i compromís social que ha inspirat moltes persones a contribuir a una causa solidària.