Quatre jugadors de l’RCTB-1899 als Jocs de París 2024

13/06/2024

Rafa Nadal, Alejandro Davidovich, Pablo Carreño i Marcel Granollers són els seleccionats. Paula Badosa hauria pogut ser la cinquena jugadora del Club a París 2024, però ha renunciat a la seva plaça

Quatre jugadors de l’RCTB-1899 formaran part de l'equip olímpic masculí a París 2024: Rafa Nadal, Alejandro Davidovich, Pablo Carreño i Marcel Granollers. Així ho va anunciar el capità espanyol, David Ferrer, en un acte celebrat al Saló del Club amb motiu del 125è aniversari de l’entitat i al qual també va assistir-hi la seva homònima femenina, Anabel Medina, acompanyats pel president de la RFET, Miguel Díaz; el president de l’RCTB-1899, Jordi Cambra, i el president del CSD, José Manuel Rodríguez Uribes.

Els jugadors de l’RCTB-1899 als Jocs Olímpics podrien haver estat 5. Però Paula Badosa va renunciar a utilitzar el seu rànquing protegit (com sí han fet Nadal i Carreño) per a competir a París. I és que “només li queden dos tornejos amb rànquing protegit i els Jocs no donen punts. Paula necessita recuperar posicions”, va explicar Anabel Medina, qui va anunciar que Sara Sorribes i Cristina Bucsa formaran equip. Badosa, per part seva, va enviar un missatge a les xarxes: “Se m'ha fet una decisió molt complicada però amb la lesió d'esquena m'he de prendre la meva carrera d'una altra manera i renunciar a coses molt difícils per a mi. I no em queda cap altra que acceptar-ho”.

Per part seva, David Ferrer ha confirmat que Rafa Nadal i Carlos Alcaraz formaran una de les parelles de dobles mentre el millor especialista de l'equip, Marcel Granollers, espera pacientment a conèixer el seu company, decisió que encara no està presa.

La Federació Internacional de Tennis (ITF) donarà a conèixer la llista definitiva per a París 2024 el 4 de juliol, coincidint amb el torneig de Wimbledon. I l'expedició oficial de la selecció espanyola de tennis sortirà a París el dilluns 22 de juliol. Un cop allà, es prendran les darreres decisions… com amb quines parelles es competirà en el dobles mixt.