La nevada de l´any a Barcelona

La nevada de l´any a Barcelona
08/03/2010

Després d'un hivern fred, quan semblava que tot i les baixíssimes temperatures hauríem d'esperar un altre any, per fi està caient una gran nevada a Barcelona. Caldrà esperar algunes hores per calibrar el seu abast, però per moments té pinta que estem davant d'una de les més fortes en la història de la ciutat comtal. El que al matí semblava ja un esdeveniment, després de diversos anys sense veure la neu a la ciutat, s'ha convertit en un fenòmen extraordinari a mesura que avançava la tarda i començava a quallar la neu.

Aquí teniu l'aspecte de les pistes 1 i 2 a les 17 hores d'aquest dilluns 8 de març, amb fins a 10 centímetres de neu acumulada en tot el jardí. El més impressionant és que passen els minuts i segueix nevant amb la mateixa intensitat. De fet, la ràdio acaba de confirmar que des de 1985, 25 anys que es diu ràpid, no nevava tant a Barcelona. Amb aquest panorama, i el so de fons de més d'un llampec, estem tots entre emocionats i preocupats.

Emocionats perquè qui més qui menys mantenim tots quelcom d´aquell nen que es liaria a guerres de pilotes de neu davant d'aquest generós espectacle de la natura. I preocupats perquè molts tenim algun nen, aquest no en sentit figuratiu, que recollir, o algun desplaçament en el camí del treball a casa que pot convertir-se en tota una odissea. La nevada és preciosa i fins i tot pot ser que històrica, però, això sí, res pràctica i una mica temible en el nostre entorn urbà.

Com és lògic, caldrà esperar que cessi el temporal per calibrar l'estat de les pistes, però el més probable és que demà dimarts, si més no al matí, les pistes estiguin impracticables. El preu per viure aquest moment per al record és que, al Club, igual que en els altres entorns de convivència, es trigarà uns dies a recuperar la normalitat. Per la nostra part, dir que tots els empleats del RCTB tractaran de posar el millor de la seva part per restablir el ritme de vida habitual de l'entitat.