Espanya es jugarà la permanència en el Grup Mundial II de la Fed Cup contra Polònia

Espanya es jugarà la permanència en el Grup Mundial II de la Fed Cup contra Polònia
09/02/2010

Espanya va perdre davant d'Austràlia per 3 a 2 al Memorial Drive d'Adelaida i haurà de jugar per la permanència en el Grup Mundial II de la Fed Cup contra Polònia com a visitant. La parella australiana formada per Samantha Stosur i Rennae Stubbs va aconseguir el punt decisiu del dobles després de superar per 6-4 i 6-2 a Núria Llagostera i María José Martínez. La jornada va començar amb la victòria de Samantha Stosur davant Anabel Medina per 6-1 i 6-3, i va continuar amb una altra còmoda victòria, aquesta vegada de Carla Suárez davant Alicia Molik per un doble 6-1.

La clau de l'enfrontament va estar a la impecable actuació de la número 1 australiana, Samantha Stosur, que va guanyar tots els seus punts. Així ho va entendre el seleccionador nacional, Miguel Marggets: "No tinc res a recriminar a les meves jugadores perquè ho han intentat fins a l'últim moment. Crec que Samantha Stosur ha estat la gran responsable de la nostra derrota i ha demostrat el perquè del seu rànquing mundial. De tota manera segueixo tenint al cap el set i 0-40 de Maria José Martínez davant d'ella en el primer partit. Salvar aquell joc va ser el que va fer que Stosur elevés el seu nivell ".

En efecte, si Martínez s'hagués posat un set i un break amunt davant Stosur en aquell primer punt de la eliminatòria, les coses podrien haver estat molt diferents. La Selecció Espanyola Mapfre jugarà ara per la permanència en el Grup Mundial II contra Polònia, els propers 24 i 25 d'abril. En contra tindrà el fet de jugar com a visitants a Polònia, però tot i així, i per poc que les nostres jugadores estiguin al seu nivell, hauria de superar el seu rival i fer valer la seva condició de cap de sèrie.