Coneixes els beneficis de la fisioteràpia?

10/03/2020

Consells de Fisiosalut RCTB-1899

La fisioteràpia és una ciència que ofereix una alternativa terapèutica no farmacològica en la resolució de lesions físiques. Tal i com el seu nom indica, és una teràpia que es basa en agents físics i en el moviment com a medi de curació i que involucra al pacient en la seva pròpia recuperació per aconseguir un resultat òptim. Per tant, la fisioteràpia prevé, identifica, ajuda a corregir i alleuja la disfunció del moviment amb l’objectiu principal de promoure la salut des de la prevenció.

 

Quins són aleshores els objectius i els beneficis que ens aporta la fisioteràpia?

Un dels objectius més importants es la prevenció i la detecció de factors de risc lesionals. Un cop apareix una lesió, la fisioteràpia en un primer estadi (fase aguda) es centra en alleujar el dolor, estabilitzar la lesió i impedir el seu empitjorament. Un cop superada aquesta fase es busca afavorir el procés fisiològic de reparació, la restauració del moviment i la força amb l’objectiu final d’aconseguir la recuperació completa del pacient. Cal recordar que un cop superada una lesió és important prendre les mesures necessàries perquè aquesta no torni a succeir. Un dels principals factors de risc de patir una lesió és haver-la patit anteriorment.

 

D’entre els beneficis que aporta la fisioteràpia per la salut i el bon funcionament de l’organisme volem destacar-ne els següents:

-Prevenció.

-Detecció de factors de risc de lesió.

-Millorar el dolor.

-Millorar la força i la mobilitat.

-Aconseguir una recuperació òptima i de millor qualitat.

-Ajuda a augmenta la sensació de benestar.

Des de Fisiosalut RCTB-1899 oferim un servei preventiu i terapèutic de fisioteràpia esportiva, traumatològica i neurològica, fisioteràpia per la dona, servei a domicili, teràpia funcional, exercici terapèutic, osteopatia i molt més. El nostre objectiu, la nostra passió i el nostre compromís és donar cada vegada un servei de millor qualitat i volem promoure la fisioteràpia com a eina indispensable dins la pràctica esportiva recurrent, així com a suport puntual o periòdic en el dia a dia, tant si es té una lesió aguda, crònica com si es vol prevenir tenir-ne una en un futur.

 

Fisiosalut RCTB-1899

fisiosalutrctb@gmail.com