Comença la formació dels Ballkids per a la 70 edició del Barcelona Open Banc Sabadell

24/01/2023

Els alumnes de l'Escola de Tennis seleccionats faran una formació d'11 setmanes

Després de passar un procés de selecció, el Barcelona Open Banc Sabadell ja té configurat l’equip de 83 ballkids (aplegapilotes) que participaran a la pròxima edició. Els aspirants a aplegapilotes han començat aquesta setmana el període de formació previ al torneig. Tots els alumnes de l’escola del Reial Club de Tennis Barcelona-1899 -entre els 14 i 16 anys- entrenaran durant 11 setmanes per a arribar ben preparats al torneig, que aquest any se celebrarà entre 15 i el 23 d’abril.

En aquesta fase, els nens i nenes seleccionats rebran un extens manual realitzat pel coordinador d’àrea, Marc Visiedo, on tenen tota la teoria per a aprendre. Una vegada tenen els conceptes clars, passen a la fase pràctica on cada setmana practiquen a la pista la tècnica per a recollir i passar-se les pilotes. Aprofitaran partits reals entre socis/es del RCTB-1899 per a posar en pràctica tot el que van aprenent.

La figura de l’aplegapilotes és essencial en l’organització d’un torneig i el Barcelona Open Banc Sabadell s’ha distingit amb els anys per l’eficàcia del servei que han ofert els alumnes de l’escola del club. La direcció d’aquesta àrea procura que els aspirants s’habituïn com més aviat millor i de la millor manera a les regles del joc i al contacte amb els tenistes, aspecte que té molt en compte la mateixa ATP i que recull al final de cada edició en l’informe de valoració final. A més, els entrenadors explicaran als alumnes les particularitats de cadascun dels jugadors que ens visitaran perquè puguin avançar-se als requisits que puguin trobar-se quan estiguin a pista.

A més d’actuar en els 48 partits que es disputen en el quadre individual del Barcelona Open Banc Sabadell, els aplegapilotes intervenen en la fase prèvia, en el torneig de dobles (31 partits) i en els quadres masculí i femení del Sub-14 (30 partits).