Celebrada una apassionant conferència a càrrec del Dr. Ramon Brugada

Conferència del Dr. Ramon Brugada
05/12/2019

El passat 28 de Novembre, coorganitzat per l’RCTB-1899 i la Fundació Barcelona Salut, va tenir lloc, en el Saló del club, una Conferència-col·loqui, emmarcada en el cicle de conferències bianual (Primavera amb salut i Tardor amb salut) acordat en el conveni de col·laboració signat entre les dues institucions fa pocs mesos.

L'acte va estar presentat pels nostres consocis Dr. Josep Costa, vocal del Junta Directiva i responsable del àrea de salut; pel Dr. Enric Esplugas, ex-cap de Servei de Cardiologia de l’Hospital de Bellvitge i pel Dr. Lluis Asmarats, vicepresident de la Fundació BCN salut.

El conferenciant convidat va ser el Dr. Ramon Brugada que té un llarg currículum: cap de Cardiologia del Hospital Universitari Josep Trueta, professor de medecina, director del laboratori de diagnòstic de genètica cardiovascular, director de la Unitat de Cardiopaties familiars del Centre de Genètica Cardiovascular de l'Institut d'Investigació medica de Girona (IDIBG) i de la càtedra de malalties cardiovasculars de la Universitat de Girona.

El Dr. Ramon Brugada, de reconegut prestigi nacional i internacional, en un estil proper, amè i entenedor, sota el títol de 'Prevenció de la mort sobtada en l'esportista', va fer una molt interessant i excel·lent exposició sobre la incidència, les formes de detecció precoç i prevenció d'aquesta, l'existència de determinants genètiques i la importància de la valoració cardiovasculars en els nostres joves i en els adults amateurs que es sotmeten a un sobreesforç físic sense preparació prèvia. També va explicar la importància d'establir, arreu del territori, zones definides com a 'Espais cardioprotegits', dotats de desfibril·ladors i la situació actual del plan desenvolupat al respecte.