Albert Costa posa punt i final a la seva etapa com a director del Barcelona Open Banc Sabadell - Trofeu Conde de Godó, que designa a David Ferrer per substituir-lo

25/09/2019

"Ferru" accepta el repte de gestionar la direcció esportiva d'una de les cites més importants del món del tennis en terra batuda

La Junta Directiva del Reial Club de Tennis Barcelona-1899 (RCTB-1899) ha acordat amb Albert Costa la finalització de la seva etapa com a director esportiu del Barcelona Open Banc Sabadell per a cedir el testimoni al també destacat ex-tennista David Ferrer. Costa, que en els seus 11 anys al capdavant d'un dels tornejos més destacats del món l'ha situat entre els més prestigiosos i preferits pels tennistes, deixa el càrrec per a centrar-se en l'organització del nou format de la Copa Davis organitzat pel Grup Kosmos.


“Ha estat tot un honor haver dirigit aquest gran torneig, sens dubte al que més afecte li tinc perquè a més a més vaig tenir l'oportunitat de guanyar-lo en una ocasió. Sempre estarà en la meva memòria aquell dilluns que vaig aixecar el trofeu a la pista central del RCTB-1899 que ara diem pista Rafa Nadal. D'aquests 11 anys em porto grans records com veure guanyar a Rafa Nadal fins a vuit vegades aquí. Ha estat una cosa extraordinària. Vull agrair a les dues juntes directives la confiança que han dipositat en mi i, sobretot, al fenomenal equip professional que hi ha darrere”, ha manifestat Costa.


En els seus 11 anys al capdavant de l'esdeveniment, el Barcelona Open Banc Sabadell s'ha consolidat com un dels majors tornejos de la categoria ATP 500 i un dels cinc millors del món en terra batuda. L'etapa de l'antic campió de Roland Garros com a director del torneig ha coincidit plenament amb el cicle triomfal de Nadal a Barcelona, on ha vençut en 11 ocasions. A més a més del campió mallorquí, que ha estat el número 1 del tennis mundial en diverses ocasions durant aquests anys, han participat al Barcelona Open Banc Sabadell Andy Murray i Novak Djokovic quan també lideraven el rànquing mundial.


“Estic molt orgullós del treball realitzat des del punt de vista dels jugadors. Tots vénen encantats a Barcelona perquè saben el tracte que rebran i coneixen a les persones que els atendran -assegura Costa-. Hem tingut als millors i estic convençut que estem deixant un important llegat en aquest sentit, i segurament tots els grans del tennis continuaran desitjant venir a Barcelona”.


Per part seva, David Ferrer Ern, nascut a Xàbia (Alacant) el 2 d'abril de 1982 i jugador en actiu fins a l'últim Barcelona Open Banc Sabadell, on va rebre un merescut homenatge, és el tercer tennista espanyol amb més títols (27) darrere de Nadal i Manuel Orantes i el segon amb més victòries al circuit després del mallorquí. Està situat al lloc 12 entre els tennistes que han guanyat més partits a la història de l'ATP (734) i el vuitè amb més partits disputats (1.111).


Ferrer, que va aconseguir la tercera posició del rànquing mundial el 2013, va finalitzar 11 temporades consecutives al top-20, set d'elles al top-10 i quatre al top- 5. Ha format part d'una reeixida generació de tennistes espanyols que han guanyat tres vegades la Copa Davis (en 2008, 2009 i 2011,) i han estat finalistes en 2012.


Per a David Ferrer, “assumir la direcció esportiva del Barcelona Open Banc Sabadell és un assoliment inimaginable fa anys i un gran repte il·lusionant en la meva vida com a esportista i amant del tennis”. El quatre vegades finalista del torneig de l’RCTB -ha disputat el torneig en 15 ocasions- confia a “bolcar en un esdeveniment amb una tradició molt arrelada i una evolució extraordinària totes aquelles vivències i experiències que com a jugador he conegut durant la meva trajectòria professional”.


“D'altra banda -ha afegit-, suposa un doble repte donar continuïtat i evolucionar el llegat professional lliurat pel meu amic Albert Costa, a qui només em queda felicitar i agrair la seva valuosa col·laboració en el traspàs”.


El Barcelona Open Banc Sabadell és un dels escassos tornejos del calendari que organitza un club de tennis i que se celebra a les seves instal·lacions, raó per la qual els jugadors ho tenen en tanta estima. Ja amb 67 edicions disputades, compta amb un prestigi indiscutible en el circuit i està considerat un dels grans esdeveniments esportius del nostre país.


La major part d'estrelles del tennis contemporani i tots els campions espanyols han pres part en el torneig en aquesta etapa de Costa com a director. En l'última edició van jugar cinc top-10 (Alexander ZverevDominic ThiemStefanos Tsitsipas i Kei Nishikori, a més a més de Nadal), alguna cosa que cap altre torneig de la seva categoria ha pogut oferir el 2019.


El RCTB-1899, en paraules de Jordi Cambra, vol expressar el seu agraïment a Costa per “l'immens treball realitzat durant aquests anys en què ha estat un director exemplar que ha contribuït a la projecció del torneig en tots els aspectes”. “Estarem sempre en deute amb ell i li desitgem tota classe d'èxits en els seus pròxims projectes professionals”, ha postil·lat el president del club, que ha volgut aprofitar per a donar la benvinguda al nou director esportiu: “Voldria mostrar la nostra gran satisfacció en haver aconseguit atreure aquest gran i il·lusionant projecte a David Ferrer. Estem convençuts que sabrà recollir el testimoni de l’Albert i projectar-lo, si cap, cap a un torneig millor per al públic, els jugadors i els socis”.


Sobre l’RCTB-1899

El Reial Club de Tennis Barcelona-1899, presidit en l'actualitat per Jordi Cambra va ser fundat el 13 d'abril de 1899 i està considerat un dels clubs de tennis més prestigiosos d'Espanya. Seu de gran nombre d'esdeveniments tenístics, el RCTB-1899 organitza des de 1953 el Trofeu Conde de Godó, de categoria ATP 500 i disputat sobre terra batuda.