En el marc de col·laboració entre l'RCTB-1899 i la Guardia Civil, el comandant Patrick Montes, sots cap de la Policia Judicial de la Guardia Civil, destinat a la unitat de policia judicial de Catalunya i expert en delictes tecnològics i econòmics, ens va oferir la ponència "La vulnerabilitat dels joves a les xarxes socials"
El Saló del Club es va omplir de nens i nenes de l’Escola, de pares i mares, i diversos socis i sòcies per tal d’assistir a una conferència didàctica per instruir, sobretot els més joves, de l'ús de les xarxes socials i orientar-los a saber detectar també possibles enganys o paranys que hi circulen.
El comandant Patrick Montes, sense voler alertar ni alarmar els assistents, va incidir sobre els problemes i riscos més habituals que podem trobar navegant per les xarxes. El ciberassetjament, els fraus, les informacions fake, les comunitats perilloses, la suplantació d’identitat, els xantatges, van ser diversos dels temes que va exposar. També va reflexionar sobre la quantitat d’hores que una persona dedica diàriament a consultar les xarxes socials, unes estadístiques que augmenten generació en generació i dia a dia, i que és un temps d’or que perdem i deixem d’aprofitar per fer coses més productives.
Com a conclusió, i després de respondre diverses preguntes de pares, mares i alumnes, el comandant va concloure que les xarxes ben utilitzades poden ser més que positives, que no s’han d’utilitzar amb por, però que s’ha d’anar amb els cinc sentits posats ja que darrera d’elles hi ha entitats, empreses, delinqüents i bàndols organitzats que intenten estafar de forma sistemàtica. Però que de la mateixa forma que pel carrer o fora de les xarxes, tothom també ha d’anar en compte dels perills (atracaments, atropellaments, robatoris, estafes telefòniques,...) també hem de saber viure amb seny i prevenció quan naveguem per internet des d’un ordenador o un mòbil.