Mitja Marató plàcida a Sitges

Mitja Marató plàcida a Sitges
13/01/2010

La 27ª Mitja Marató de Sitges es va disputar sota un cel completament assolellat que va corregir a l'alça les baixes temperatures d'aquests primers dies d'any. Els set socis del RCTB que van participar, entre ells una noia, van completar la carrera en plena forma i amb temps més que dignes. I és que les carreres de llarga distància atrauen cada vegada més als joves, i no tan joves, del club.

Diumenge passat 10 de gener es va disputar la 27ª Mitja Marató de Sitges amb la participació de set socis del RCTB: Anna Marquès, l'única noia, va estar acompanyada pels germans Santiago i Javier Torrents, Rafael Peces, Óscar Ferreón, Jordi Montes i Javier Aguilar. La primera incògnita en un dia de carrera apareix en el mateix moment de despertar-se, i en aquesta ocasió es va resoldre a favor perquè el cel, des de primeres hores del matí i al llarg de tot el dia, va estar net i clar i va permetre que el sol rebaixés l'ona de fred que des de feia dies assetjava el país.

La majoria del trajecte es va desenvolupar pel passeig Marítim, perllongant la seva extensió fins a l'Hotel Terramar, però també va haver alguna sortida fora de la ciutat. Especialment advers va ser un tram d'un quilòmetre i mig de pujada cap a Sant Pere de Ribes, per molt que les cames, una vegada coronada la cota més alta, poguessin relaxar-se a continuació en la baixada. Com dur va resultar també l'intensíssima pujada d'uns 50 metres que l'organització va col·locar al passar, en el tram final de carrera, al costat de l'Església. Aquesta part final, de nou en el Passeig Marítim, va ser una mica més digerible, encara que calia afrontar el càstig psicològic de veure com creuaven la meta altres corredors.

En tot cas, els avituallaments en els quilòmetres 5, 10 i 15 van ser determinants perquè la carrera es desenvolupés sense problemes. Entre els nostres socis, Rafael Peces i Santiago Torrents van compartir temps, 1h 36´ 54´´, ocupant respectivament els llocs 847 i 848. Els va seguir Javier Torrents amb 1h 41´ 29´´, en el lloc 1182; Javier Aguilar amb 1h 46´ 56´´ en el 1648; Óscar Ferreón amb 1h 53´ 26´´ en el 1945; Anna Marquès amb 1h 54´ 39´´ en el 1964; i Jordi Montes amb 1h 55´ 40´´ en el lloc 1978.

Últimament, ja són uns quants els socis que s´estan aficionant a córrer. I existeix fins i tot un projecte d'elaborar grups d'entrenament que podrien coordinar-se a partir del seguiment que ofereixen, des de la seva estrena el passat desembre, els tècnics del nou Fitness Center. Així que ja sabeu, només és qüestió d'animar-s´hi i disciplinar-se.