Roger Pascual, finalista del Rafa Nadal Tour by Mapfre de l’RCTB-1899

10/01/2020

Enrique Carrascosa i Martina Medina en alevins i Rafa Segado i Cristina Ramos en infantils han guanyat la prova inaugural del circuit de referencia a Espanya per descobrir a les joves promeses del tennis

Les millors raquetes nacionals en categories sub-12 (aleví) i sub-14 (infantil) s’han congregat al Reial Club de Tennis Barcelona-1899 per disputar la prova inaugural del Rafa Nadal Tour by Mapfre, que a més a més concedeix una invitació als guanyadors infantils per disputar el Barcelona Open Banc Sabadell sub-14.

Martina Medina va ser la primera campiona de la present edició en culminar el seu enfrontament en categoria aleví contra Charo Esquiva en dues mànigues 6-3, 6-4. La jornada plujosa d’aquest divendres ha obligat a la organització a retardar fins a la tarda les finals previstes pel matí. Per la seva banda, en el quadre masculí el vencedor ha estat Enrique Carrascosa, que ha doblegat en un duel molt ajustat a Manuel Páez per 6-4, 4-6, 6-2.

En els més grans, Roger Pascual, jugador local de l’RCTB-1899 no ha pogut endur-se el títol davant del seu públic i ha cedit en dos sets contra Rafael Segado per 7-5, 6-1. En categoría femenina, Cristina Ramos ha guanyat a Cristina Mateos per 6-2, 6-3. Amb aquestes victòries, tant Segado com Ramos han rebut una invitació per participar al Barcelona Open Banc Sabadell sub-14 que es disputarà en paral·lel al torneig ATP 500 a les mateixes pistes de l’RCTB-1899.

El torneig, celebrat a les pistes de l’RCTB-1899 del 2 al 10 de gener, va reunir a 500 jugadors en edats aleví i infantil en quadres de 128 jugadors per les prèvies i de 64 a la fase final.

El circuit Rafa Nadal Tour by Mapfre celebra la seva setena edició durant el 2020 amb parades a Barcelona, Sevilla, Valldoreix, València, Alacant i Madrid. A més a més, els campionats d’Espanya Aleví i Infantil també puntuaran pel rànquing del circuit. D’aquesta manera, els 32 millors joves classificats (8 per categoria) disputaran al setembre el master a Mallorca, a les instal·lacions del Rafa Nadal Academy by Movistar.

El circuit destaca també per ser la plataforma que contribueix al desenvolupament personal i esportiu dels participants. En aquest sentit, des de l’inici el RNT ha apostat per oferir als participants les eines necessàries perquè aquests puguin interioritzar actituds i comportaments positius, necessaris tant en l’àmbit esportiu com en el dia a dia. Addicionalment, el jugador de cada categoria que aconsegueixi millors resultats en aquest àmbit, serà premiat amb la vuitena plaça per disputar el màster, com a guanyador del Trofeu de Valors.

El RNT és un circuit solidari, ja que la totalitat dels beneficis econòmics es destinen a la Fundació Rafa Nadal, que té en l’esport el pilar fonamental dels diferents projectes que realitza a Espanya i la Índia.