Recepta del nostre xef per a elaborar un pastís de formatge

08/05/2020

El xef del nostre Restaurant ens proposa una altra recepta per elaborar a casa. En aquest cas es tracta d'unes postres boníssimes i molt fàcils d'elaborar. A continuació us detallem els ingredients i els passos detallats a seguir per preparar un pastís de formatge.

 

 

 

 

 

 

Ingredients:

  • 600g de formatge crema
  • 4 ous
  • 300g nata de muntar ben freda
  • 180g de sucre
  • 1 cullerada sopera de farina o maizena

 

Preparació:

Preescalfem el forn a 200 graus.

Barregem tots els ingredients. Primer batent el formatge crema fins que no tingui grumolls, afegim el sucre i ho tornem a batre tot fins que estigui ben integrat.

Afegim ous 1 a 1 fins que s'integrin a la massa.

Incorporem la farina fins veure-la desaparèixer. Finalment tirem la nata i barregem fins que el resultat sigui homogeni.

Preparem un motlle rodó desmuntable cobrint-lo amb paper de forn una mica humitejat amb aigua perquè adquireixi la forma més fàcil. A continuació aboquem la barreja en el motlle folrat i ho posem al forn a mitja alçada.

Posem el motlle al forn 40 minuts, la textura serà solta. Si volem una textura més compacta la posem al forn 10 minuts més (50 minuts). Durant el procés de fornejat hem vigilar per si es torra massa. En aquest cas haurem de cobrir amb paper de plata i seguir forn el temps restant.

Finalment, traurem el motlle de forn i deixarem refredar a temperatura ambient 4-5 hores. Després d'aquest temps ho ficarem a la nevera i deixarem reposar d'un dia per l'altre.