El Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Conde de Godó, líder en la lluita contra l'emergència climàtica

29/06/2022

El Barcelona Open Banc Sabadell-69è Trofeu Conde de Godó és el primer torneig ATP que ha aconseguit la certificació AENOR Petjada de Carboni CO2 Validada, d'acord amb l'estàndard internacional ISO 14064, situant-se al capdavant de la lluita contra l'emergència climàtica

La petjada de carboni és un instrument per determinar, avaluar i comunicar l'impacte d'una activitat sobre el canvi climàtic i aquest certificat inclou la totalitat del cicle de vida necessari per a fer un esdeveniment esportiu internacional d'aquesta dimensió. Així, inclou les emissions directes i indirectes derivades de l'organització i la celebració del torneig i de les emissions associades a l'ús de les infraestructures públiques i privades utilitzades.

Per al càlcul de la petjada de carboni, el torneig va comptar amb el suport de Global Omnium, companyia líder nacional en la gestió del cicle integral de l'aigua, que va mesurar totes les emissions generades, directa i indirectament, mentre va durar l'esdeveniment. Això implica els consums energètics, gestió de residus, càtering, trasllats de jugadors, públic, etc.

Per part seva, AENOR va dur a terme la verificació d'aquesta petjada de carboni. D'aquesta manera, assegura de manera independent que la declaració efectuada sobre les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle és completa.

El Reial Club de Tennis Barcelona-1899 té l'objectiu de ser el club de tennis més sostenible del món i per a això està invertint de manera ferma en un projecte d'eficiència energètica únic. El 2017, el club va ser la primera entitat esportiva d'Espanya i el Barcelona Open Banc Sabadell – Trofeu Conde de Godó el primer torneig de tennis a tot el món a rebre el certificat de ‘Esdeveniment Sostenible’ per part de Bureau Veritas.

Totes les actuacions que s'estan realitzant els últims anys milloren l'eficiència energètica, contribuint a fer que l’RCTB-1899 sigui un club cada vegada més sostenible, reduint la petjada de carboni i l'impacte mediambiental. En l'últim any, l’RCTB-1899 ha aconseguit reduir les seves emissions en prop d'un 40% gràcies a les seves múltiples iniciatives que, pesi a l'impacte de la pandèmia, s'han anat consolidant.