El nostre soci Albert Bosch participa a la Conferència COP25 de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic

19/12/2019

Del 2 al 15 de desembre, ha tingut lloc a Madrid la Conferència de l’ONU sobre el Canvi Climàtic COP25. Un d’aquest dies, concretament el dimarts dia 10, el nostre soci i membre de la comissió de sostenibilitat del nostre Club i del Barcelona Open Banc Sabadell – Trofeu Conde de Godó, Albert Bosch, va ser el protagonista d’una de les xerrades.

Albert Bosch és aventurer, emprenedor i escriptor, amb una llarga trajectòria de reptes extrems vinculats a la sostenibilitat i el medi ambient. Entre moltes aventures destaca la travessa integral de l'Antàrtida fins al Pol Sud, ha fet als 7 Summints (muntanya més alta de cada continent), ha escalat l'Everest, corre ultra maratons i ha participat nou vegades al Ral·li Dakar convertint-se també en el primer pilot en fer el recorregut en un cotxe 100% elèctric.

Reconegut conferenciant i divulgador d'actituds de lideratge i de compromís amb la sostenibilitat, Albert Bosch va tenir l’oportunitat d’alçar la veu i remoure consciencies en aquesta important conferència de ressò mundial.

Malgrat que l’Albert Bosch conclou que els acords internacionals que es van assolir són “molt decebedors i un fracàs”, al mateix temps considera que aquesta cimera és de vital importància que se celebri i subratlla que la COP25 té com a raó de ser tres pilars fonamentals. En primer lloc, és un fòrum global per deixar sobre la taula els grans reptes de la humanitat, especialment la crisi climàtica en la que estem immersos i els greus problemes del medi ambient i que són desafiaments que superen la sobirania de les nacions ja que per molt que un país o una zona concreta actuï bé i amb responsabilitat, serà igualment perjudicada si la resta del planeta no actua de la mateixa forma. En segon lloc, és un gran aparador per conscienciar al món de la magnitud del problema i de la necessitat d’adoptar mesures tan per part dels governs i empreses com per part dels hàbits i forma de vida de cada ciutadà. I finalment permet també fer força i unió per poder senyalar públicament i posar en relleu les errades o promeses incomplertes de governs, organitzacions i empreses i denunciar les seves imprudències o accions fraudulentes a l’hora d’aplicar o no les normatives relacionades per preservar el medi ambient.

Albert Bosch és un dels membres de la comissió de sostenibilitat del nostre Club i del Barcelona Open Banc Sabadell – Trofeu Conde de Godó. La comissió está formada pels també socis José María Baldasano i Ignasi Cubiñà; per Salvador Segura, vocal de la Junta de l’RCTB-1899; i Pablo Acevedo, director operatiu del Torneig i Daniel Peral, consultor i treballador del Club en el departament d’operacions.