Torres
El cognom Torres està lligat al vi des de fa més de tres segles, quan la família va plantar les primeres vinyes al Penedès. Des dels seus orígens el 1870, els cellers Torres han aconseguit unir tradició i innovació amb l’objectiu de liderar l’elaboració del vi i del brandi de primera qualitat, sempre treballant amb un rigorós respecte cap al medi ambient.
Avui, coincideixen al capdavant de la companyia, la 4a generació de la família, representada pel president de l’empresa, Miguel A. Torres i els vicepresidents Juan M. Torres i Marimar Torres, i la 5a generació formada per Miquel Torres Maczassek –director general del grup des del setembre del 2012–, Mireia Torres Maczassek –directora de Torres Priorat i de Jean Leon i responsable de l’àrea de R+D+i–, Arnau Torres Rosselló i Cristina Torres. A més, dos altres membres de la 5a generació, Anna Torres Maczassek i Marta Torres Rosselló, són membres del Consell d’Administració. Waltraud Maczassek, esposa de Miguel A. Torres, presideix la Fundació Miguel Torres.
Cellers Torres compta amb 2.432 hectàrees de vinya –2.000 a Espanya, 400 a Xile i 32 a Califòrnia– i té una plantilla de més de 1.300 treballadors. Els vins Torres es poden trobar en més de 150 països d’arreu del món. A Espanya, Torres està present a les Denominacions d’Origen Catalunya, Penedès, Priorat, Conca de Barberà, Costers del Segre, Ribera del Duero, Rioja, Rueda, Rías Baixas i Jumilla. A nivell internacional, Torres té celler propi i vinyes a Xile i a Califòrnia. Torres és considerada la marca de vi europea més admirada pels professionals del sector, segons la revista Drinks Internacional, una posició que ha mantingut durant sis anys, liderant el rànquing mundial el 2014 i 2015.
Torres pertany a les Primum Familiae Vini (PFV), una associació creada el 1991 que integra 11 de les famílies elaboradores de vi més importants del món. Juntament amb Torres, hi són Vega Sicilia, Egon Müller, Symington, Pol Roger, Perrin, Joseph Drouhin, Tenuta San Guido, Hugel, Antinori i Mouton Rothschild.