Gramona

Dades de contacte
Indústria, 36
08770
Sant Sadurní d'Anoia
+34 938 91 01 13

Terra · Identitat · Passió · Vi · Temps · Cava. Caves Gramona neix l'any 1850 a Sadurní d'Anoia, el cor del Cava, i a només 30 km. al sud de Barcelona. És en aquesta població del Penedès on cinc generacions de viticultors i bodeguers han elaborat caves i vins amb respecte i passió per la terra, i amb un segell de qualitat propi. 

Avui dia, la cinquena generació de la família Gramona-Batlle és liderada per Jaume Gramona i Xavier Gramona que al capdavant d'un equip d'agricultors, biòlegs, agrònoms, enòlegs, sommeliers i treballadors, donen continuïtat i consoliden el llegat heretat. 

L'excel·lència de la llarga criança 

Durant l'últim segle, Gramona ha perfeccionat l'habilitat de transformar els seus vins en caves mantenint els processos més artesanals. Tap de suro durant el temps de criança. Utilització de pupitres pel remogut i el desgorjat manual. 

Els nostres vins es defineixen per la seva elegància, cremositat, frescor, equilibri, complexitat i caràcter. Aquests atributs els proporcionen les llargues criances en ampolla amb els seus llevats, la qual cosa entenem com l'únic denominador comú entre els vins escumosos més grans del món. Gramona és emblema de la llarga criança, elaborant Bruts i Bruts Nature, gràcies a l'exclusiva personalitat del seu licor d'expedició o “dosage” procedent de la solera centenària de la família. 

Agrologia: Orgànic i Biodinàmic 

Hem aprofundit en l'estudi de la nostra terra amb el ferm objectiu de reflectir al màxim la identitat del nostre territori. Per a això treballem sota els preceptes d'Agrologia, una disciplina basada en l'observació dels factors que influeixen en el terroir, compendi de l'agricultura ecològica, biològica i els principis de la biodinàmica. 

Mencions i reconeixements

1. The Wall Street Journal: S'hauran necessitat 130 anys, però després d'aquesta evidència – el tast del Gramona III Lustres -, sembla que finalment el cava ha guanyat un lloc a la taula dels top sparkling wines. Will Lyons.

2. The New York Times: Em recorda als grans Xampanys. Eric Asimov.

3. Bettane & Desseauve: Entre els meus 300 vins favorits del món: Gramona. Michel Bettane.

4. Wine Advocate: Sense cap mena de dubte, el portfoli de caves més impressionant que els diners pot comprar. Neal Martin.

5. Decanter:  Gramona és més opulent i refinat del que mai vaig somiar que un cava podia arribar a ser. Andrew Jefford. 

6. Guia Peñín 2014: Entre els 3 millors vins d'Espanya: Celler Batlle, un cava de més de 10 anys aconsegueix la màxima expressió dels grans xampanys. José Peñín. 

7. Guia Gourmets 2014: Entre els millors vins.

8. Anuari de El País 2014: Destaquen 4 caves de Gramona en el selecte grup de quadre d'honor.

9. Guia de Vins de Catalunya 2014. Brut Gran Reserva Enoteca Gramona, el millor vi de tota la guia.