El Barcelona Open Banc Sabadell va reunir en les seves nou jornades a 92.130 aficionats

El Barcelona Open Banc Sabadell va reunir en les seves nou jornades a 92.130 aficionats
03/05/2019

Una mitjana superior a les 10.000 persones diàries van passar per les instal·lacions del Reial Club de Tennis Barcelona-1899 en les nou jornades de competició del Barcelona Open Banc Sabadell. La xifra global de visitants va ascendir a 92.130. El torneig va concloure el diumenge amb la victòria del tennista austríac Dominic Thiem, que va superar en dos sets al rus Daniil Medvedev.

L'expectació despertada per aquesta 67 edició va provocar que en tres de les nou jornades, les del dijous, divendres i dissabte, s'esgotessin totes les entrades. La capacitat de la pista Rafa Nadal és de 8.042 espectadors, mentre que entre la Manuel Orantes i la 2 poden albergar a altres 2.500.

El dia de major afluència d'afeccionats va ser el dissabte, coincidint amb les semifinals del torneig. Aquest dia es van comptabilitzar 12.521 visitants.

La resposta del públic ha estat excel·lent i s'ha concentrat de manera especial en els principals protagonistes del torneig, Rafael Nadal, que no ha pogut renovar el seu títol, els altres top-10 inscrits, Alexander Zverev, Thiem, Kei Nishikori i Stefanos Tsitsipas, i la pràctica totalitat de les joves promeses, els coneguts com Next Gen.

El torneig ha suposat un èxit absolut no només en el terreny esportiu, sinó així mateix en el de les activitats paral·leles, algunes d'elles de gran importància, com la taula rodona sobre la sostenibilitat “Match point: + allà de la sostenibilitat”. Els afeccionats, en els llocs destinats a l'oci i l'entreteniment, han tingut l'oportunitat de veure espectacles de màgia, participar en concursos i escoltar mini concerts de música.

El Barcelona Open Banc Sabadell és un dels grans actius dels projectes esportius de la ciutat i cada any, amb la presència de les principals raquetes del circuit ATP i una organització rigorosa i tenaç, projecta la imatge d'una Barcelona dinàmica, moderna i eficaç a tothom. Durant aquesta edició l´Ajuntament ha donat a conèixer la renovació de l'acord de col·laboració que manté amb el torneig per un any més.

L'impacte mediàtic d'aquesta gran cita del tennis sobre terra batuda ha estat a l'altura d'aquestes xifres. La publicació de totes les notícies analitzades en premsa escrita, premsa online i televisió ha estat massiva, i la seva valoració econòmica a tenor de l'espai ocupat en els diferents mitjans de comunicació ascendeix a 36,1 milions d'euros.

Les imatges del torneig, que ha comptat amb càmeres de televisió en les tres pistes de competició, s'han pogut veure en 200 territoris de tot el món. Han estat produïdes per TVE com ´host broadcaster´. A Espanya també las ha emès Movistar+ i a Catalunya, TV3 a través del canal Esport 3.

El moment de major audiència ha correspost, naturalment, a la semifinal de Dominic Thiem amb Rafael Nadal, que es va oferir per la 1 de TVE. Va registrar un share del 8,2% amb una xifra global de teleespectadors de 914.000. La final, emesa en Teledeporte, va reunir 183.000 persones davant els televisors.

L'edició 68 del Barcelona Open Banc Sabadell, per a la qual l'organització ja ha començat a treballar, es disputarà entre el 18 i el 26 d'abril.