Aigües de Barcelona, en col·laboració amb Cetaqua, el Centre Tecnològic de l’Aigua, ha calculat la petjada de carboni i la petjada hídrica de l’edició d’enguany del Trofeu Conde de Godó, celebrat del 15 al 23 d’abril a la ciutat de Barcelona
A partir d’aquests dos càlculs, Aigües de Barcelona i el Reial Club de Tennis Barcelona han definit un pla de sostenibilitat enfocat a reduir l’impacte ambiental del torneig que inclou com a principals eixos d’acció: la gestió circular dels recursos, la transició energètica, la mobilitat sostenible i la implicació ciutadana, entre d’altres.
Reducció de la petjada de carboni respecte del 2022
La petjada de carboni específica per assistent al torneig s’ha reduït en un 10% respecte de l’any passat. Enguany el torneig ha tingut un 15% més d’assistents (101.000 assistents versus els 88.091 del 2022). Tot i així, les emissions absolutes només han augmentat un 3,12% respecte de l’any anterior.
Compromís per reduir l’impacte hídric
Per tal de refermar el seu compromís per a la reducció de l’impacte hídric local, el Reial Club de Tennis de Barcelona ha impulsat un projecte de regeneració i reutilització interna de les aigües grises generades al club. L'aigua regenerada produïda s’emprarà en el reg de les pistes de joc i zones verdes del club. Aquesta acció permetrà reduir un 26% la petjada hídrica directa del torneig, un cop implantat el projecte que ja es troba en fase d’obra.
La col·laboració d’Aigües de Barcelona en aquest esdeveniment esportiu de gran rellevància per a la ciutat s’emmarca en la voluntat de la companyia de convertir-se en motor de la transformació ecològica, social i digital.