Albert Ramos elimina Fernando González

22/04/2010

Albert Ramos, jugador de l'Escola de Tennis del RCTB, ha protagonitzat la principal sorpresa del quadre en el que portem de campionat. La seva víctima ha estat ni més ni menys que el xilè Fernando González, 11è en el rànquing ATP, quart favorit del torneig i guanyador de 11 títols ATP i la medalla de plata dels Jocs Olímpics de Pequín. Ramos, 161 del rànquing, ha guanyat per un emocionant 6-4, 6-7 (8) i 6-3, després de desaprofitar dues boles de partit en el segon set.

Nascut a Mataró, Ramos està vivint un somni en el que és el seu primer quadre final d'un torneig ATP. Va superar la fase prèvia desfent-se de l'equatorià Nicolás Lapentti, ex top ten, i dimarts va guanyar en primera ronda el nord-americà Michael Russell. Avui dijous lluitarà per un lloc en els quarts de final davant el letó Ernsts Gulbis, que ahir va superar amb comoditat a la promesa del tennis francès, Jérémy Chardy.

Ramos ha guanyat quatre títols ITF Futures, tres d'ells l'any passat, i aquest any ha arribat a les semifinals d'un Futures a Múrcia i els quarts de final en els Challenger de Barletta i Nàpols, tots dos a Itàlia.