Toni Corominas, un home de club

Toni Corominas, un home de club
03/03/2010

Antoni Corominas, Toni pels que vem tenir la sort de conèixer-lo, ens va deixar dilluns passat 1 de març a l'edat de 80 anys. El que no ens deixarà, afortunadament, és l´ agradable record de les senyes d'identitat que el van acompanyar durant els més de 60 anys que va dedicar al RCTB-1899: el seu somriure sa, la seva proximitat en el tracte i, sobretot, la seva devoció pel tennis. Una devoció que, una setmana a l'any, es veia recompensada amb la celebració del Trofeu Comte de Godó. Aquells nou dies, Toni era l'home més feliç del món.

 

Efectivament, si hi ha una figura que ha de ser identificada amb el torneig degà del tennis espanyol, aquesta és la del Toni. No en va, des de la primera edició del Trofeu Comte de Godó, el 1953, fins a la última, va bolcar-hi el seu contagiós entusiasme amb la il.lusió, com ell mateix deia sempre, de "que no falti de res". Aquest lema simbolitza millor que cap altre la generositat i la il.lusió que el van caracteritzar. Sempre gaudia atenent els desitjos dels jugadors, conversant amb ells, sentint la tensió competitiva i vivint de prop, des de la mateixa pista central, l'emoció dels vencedors i vençuts.

Els que en la nostra adolescència formàrem part de l'equip de jutges de línia del torneig, recordem entre rialles els seus mítics discursos per la megafonia del club. Quan el cap d'àrbitres li donava l'ordre, anunciava la reunió matinal amb veu solemne, enèrgica, i acompanyava l'anunci amb dissertacions improvisades en les que mai faltava el seu clàssic "Força Barça". Era un gest amable de complicitat, una llicència que es permetia a aquella hora primerenca per generar alegria i optimisme. I ens agradava constatar que, entre tantes normes i tanta serietat, hi havia un senyor gran que vivia aquells dies amb la mateixa il.lusió juvenil que teniem els adolescents.

Ens ha deixat un home de club. Des de la seva irrupció al RCTB-1899 als anys 40, quan recollia les carteres dels socis en l'anterior seu de Ganduxer, sempre va tenir un gest amable o una paraula agradable amb qualsevol que es creués al seu camí. El passat mes de desembre, durant la final de la Copa Davis, el tennis espanyol va voler recompensar-lo amb la medalla d'or de l'entitat per tot el que va aportar al nostre esport. Vist amb perspectiva, reconforta pensar l´enorme valor que, probablement, aquell gest va tenir per un home sentimental com era ell. Tot just uns mesos després, ens ha deixat amb l'elegància i senzillesa que el va caracteritzar en vida.

El passat dimarts 2 de març, el RCTB-1899 es va unir al dolor dels seus familiars amb una esquela a La Vanguardia. També el mateix Comte de Godó, Javier Godó, en nom de l'organització del torneig, el va recordar públicament amb una altra esquela. I, és clar, per davant tenim el Barcelona Open Banc Sabadell-58è Trofeu Comte de Godó, que serà sens dubte el millor escenari per tornar a recordar l'afecte i l'alegria que va generar sempre el nostre apreciat Toni Corominas.

Pd: si voleu recordar el Toni en una imatge de l´any 1959, mireu la secció de "Cronologia", dins l´apartat  "El Club"

Félix Sentmenat

webmaster www.rctb1899.es