Rafa Nadal conquereix el seu 13è Roland Garros

11/10/2020

El jugador de l'RCTB-1899 ha superat de froma contundent a Novak Djokovic per 6-0, 6-2, 7-5

En un any en que la pandèmia de la COVID-19 ho ha canviat tot, hi ha coses que no es mouen del seu lloc. Rafael Nadal segueix fent història i aquesta vegada, en un any atípic, ha tornat a alçar el títol de Roland Garros. I ja ho ha fet més vegades que ningú, 13, i ningú sap quina acabarà sent la xifra final quan pengi la raqueta.

Tot apuntava a que la final seria la més igualada dels últims anys. Les apostes estaven al 50% entre Rafa Nadal i Novak Djokovic, i per primera vegada el jugador de l'RCTB-1899 arribava a la final sense ser el favorit indiscutible. Pocs minuts abans de començar el partit, amb un núvols amenaçadors sobre el cel de Paris, els organitzadors van decidir tancar el sostre de la remodelada pista Philippe-Chatrier i les condicions ambientals afavorien a l'estil de joc del serbi.

Des dels primers jocs dels partit es va veure un Rafa Nadal molt encertat en el seu joc des del fons de la pista i amb una empenta tan ferotge que va descol·locar completament a Djokovic. El número 1 del món es va veure sorprès per la intensitat del mallorquí i no va saber trobar la tecla per capgirar la situació. El primer set va caure de forma contundent amb un 6-0 i la resta de la final quedava sentenciada. 

El segon set va continuar amb la mateixa tònica. Nadal es mantenia com a amo i senyor de la pista i Djokovic s'anava frustrant veient com se li escapava la final. En la ment de tothom estava la lluita pel rànquing de títols en tornejos Grand Slam, liderada per Roger Federer amb 20. Amb un 6-2, acabava el segon set i el tercer va seguir la mateixa línia. Tot i que el serbi es va refer i va trobar la seva millor versió, no va ser suficient per fer claudicar a Nadal i el partit es va tancar amb un definitiu 7-5.


20è Grand Slam 

Amb aquest títol a Paris, Nadal ja suma al seu palmarès 20 trofeus de Grand Slam, igualant el récord absolut en categoria masculina de Roger Federer. Tot i que el punt fort del mallorquí és la terra batuda, amb 13º títols a Roland Garros, també acumula 7 trofeus a les altres superficies: 4 US Open, 2 Wimbledon i 1 Australian Open.