Martínez i Robredo guanyen la Copa Hopman

Martínez i Robredo guanyen la Copa Hopman
13/01/2010

La parella formada pel català Tommy Robredo i la tennista de Yecla, Maria José Martínez, van guanyar la Copa Hopman, títol amb que es coneix el Campionat del Món per Equips Mixtes, que s´acaba de disputar aquest cap de setmana a la localitat australiana de Perth. Es dóna la circumstància que Martínez acaba de fitxar pel nostre club, així que podem presumir de tenir a les nostres files els campions del món en competició mixta.

La victòria a l´enfrontament de la final, davant Gran Bretanya, va arribar després de patir de valent, anant sempre per darrera en el marcador. El primer punt es va perdre gràcies a l´excel.lent actuació de Laura Robson, que amb només 15 anys, s´imposà contra tot pronòstic a la major experiència de la nostra jugadora: 6-1 i 7-6 (6). Tenint en compte que Tommy Robredo s´enforntava a continuació a Andy Murray, cinqué jugador de l´ATP (ell n´es el 16è), la cosa no pintava gens bé per l´equip espanyol. I encara pitjor quan el primer set va caure del costat britànic per 6-1.

 

Però Tommy va saber refer-se a temps i aixecà el partit encadenant dos sets consecutius: 6-4 i 6-3. Aquest resultat té doble mèrit si considerem que una de les grans dificultats a la carrera de Robredo, tot i la seva consistent fiabilitat amb rivals de rànking superior al seu, ha estat sempre imposar-se a rivals millor situats que ell en la llista ATP. Al punt decisiu de dobles mixtes, l´emoció va tornar a ser la tònica predominant, però la balança va caure del costat dels jugadors del RCTB per 7-6 (6) i 7-5.

També cal destacar l´excel.lent actuació de Robredo i Martínez en les eliminatòries prèvies a la final. Així, l’equip espanyol va guanyar tots els seus partits, imposant-se sempre per 3 punts a 0, en els enfrontaments contra Estats Units, Romania i Austràlia.
El tennis espanyol ja havia guanyat aquesta competició en dues ocasions: el 1989 ho feren els germans Arantxa i Emilio Sánchez Vicario, i el 2002 el mateix Tommy Robredo ho aconseguí fent parella amb l´Arantxa.