Celebrada l’Assemblea Ordinària de Socis de 2019

Celebrada l’Assemblea Ordinària de Socis de 2019
03/05/2019

Aquest dilluns 29 d’abril a les 18.30 hores s’ha celebrat l’Assemblea Ordinària de Socis del Reial Club de Tennis Barcelona-1899.

Un total de 205 socis es van donar cita al Poliesportiu del Club, preparat per la important cita. En l’Assemblea, la primera presidida per Jordi Cambra, es va fer balanç social, econòmic i esportiu de l’any 2018, es van presentar els pressupostos del 2019 i es va profunditzar sobre els eixos principals de futur en els quals vol treballar l’actual Junta.

El president va ser l’encarregat d’obrir l’acte amb un discurs de benvinguda i remarcant els objectius i valors que vol implantar conjuntament amb la seva Junta Directiva, així com desgranant les bases principals del seu projecte.  Fer de l’RCTB-1899 un club on més enllà de la importància del tennis sigui una entitat saludable, amb èxits esportius construïts amb jugadors fets a casa i que contribueixi a fer les famílies de socis del nostre Club més felices. Són fites que s’ha proposat aconseguir la nova Junta Directiva dia a dia, i que han d’anar de la mà de cuidar un dels valors més importants de l’entitat: el Barcelona Open Banc Sabadell – Trofeu Conde de Godó, un torneig al qual s’hi vol prestar màxima atenció per tal de millorar-lo i impulsar-lo cap a l’excel·lència, tant com es pugui.

Seguidament Xavier Ferreón, vicepresident primer de l’àrea econòmica, va detallar els primers mesos de gestió de la nova Junta, explicant el procés que es va dur a terme per seleccionar la nova Directora General, la Maria Rosa Cruells, a qui va donar la benvinguda i va desitjar tota la sort del món.

En la parcel·la esportiva, Sergi Ferrer-Salat va repassar els èxits i activitats esportives del 2018 però va voler posar èmfasi en el futur. Un horitzó que pretén que es basi en un model de planter fonamentat amb dotar a l’Escola de Tennis la millor de les eines i totes les garanties per formar futurs jugadors campions. L’àrea esportiva prioritza en el seu projecte que l’RCTB-1899 pugui competir amb el màxim nombre de jugadors de casa, renunciar inclús a fer fitxatges malgrat suposi renunciar a opcions de guanyar títols, i formar talent i bones persones. Un propòsit que, segons assegura, potser no donarà fruits immediats però que a la llarga sí que donarà satisfaccions i alegries a tots els que viuen i senten l’RCTB-1899.

En aquest punt de l’ordre del dia també van intervenir Enric Sanmartí, vocal de l’àrea de pàdel, que va fer un repàs de tota l’activitat i èxits de la secció en el 2018, i Peter González, vocal de l’àrea de Wellness Center i esdeveniments esportius, que al marge de valorar el grau d’ús dels socis de l’espai, va anunciar l’ampliació de l’horari del recinte (de 19h a 22h de dilluns a divendres i de 20h a 21 hores els caps de setmana), així com un nou servei d’atenció al soci ininterromput entre setmana i un nou quadre de les sessions d’Activitats Dirigides.

En l’àrea social, Genaro Millet va fer una mirada al passat recordant totes les activitats socials que es van dur a terme el 2018, va subratllar les moltes accions solidàries que s’havien celebrat i va indicar que es continuarà treballant fermament per mantenir un Club viu, amb la prioritat de despertar l’interès dels joves, que són els que han de mantenir viu l’RCTB-1899 en el futur, el seu esperit i les seves tradicions.

Per la seva part, José Cuevas, tresorer de l’entitat, va exposar la situació financera del Club, va fer el balanç de comptes i va presentar els pressupostos per el present any. Uns pressupostos que va qualificar de prudents i fets amb cautela. En aquest apartat també hi va participar Xavier Pujol, vocal de l’Àrea Econòmica i Director Executiu del Godó. Xavier Pujol va exposar l’evolució econòmica del Torneig els darrers anys, on va indicar que els ingressos van minvant any rere any, cosa que ha de fer replantejar noves fórmules despertar millors beneficis. El màxim responsable executiu del Torneig  va anunciar l’obertura d’un procés de licitació on actualment hi ha cinc empreses interessades a fer-se amb els drets comercials per l’organització del Barcelona Open Banc Sabadell a partir del 2020, data on finalitza l’actual contracte amb IMG, empresa que també opta a aquest concurs.

Un altra punt important de l’Assemblea va ser l’anàlisi de l’àrea de restauració del Club, una àrea que, tal i com es recull a la Memòria del Club, és deficitària. Juan Antonio Bordas, responsable d’aquesta àrea va fer una radiografia molt exhaustiva de la situació i va anunciar que el Club treballa per externalitzar aquest servei que actualment genera pèrdues notables i que, evidentment, s’han d’intentar revertir i dinamitzar. Així mateix, va indicar que actualment hi ha empreses que han mostrat interès en poder ser el nou operador del Restaurant de l’RCTB-1899 i que es treballarà per resoldre aquest aspecte el més aviat possible.

Els assistents, que van sotmetre a votació tots els punts de l’ordre del dia i els van aprovar tots ells gairebé per unanimitat, finalment van poder aclarir tots els dubtes en l’aparat de precs i preguntes.