Torres
El cognom Torres està lligat al vi des de fa més de tres segles, quan la família va plantar les primeres vinyes al Penedès. Des dels seus orígens el 1870, Bodegas Torres ha aconseguit unir tradició i innovació amb l’objectiu de liderar el sector del vi i el brandi de primera qualitat, sempre elaborant-los amb un rigorós respecte cap al medi ambient. Aquesta tradició familiar, que ha estat respectada al llarg del temps, li ha permès aconseguir aquest any el màxim reconeixement internacional per a un celler: ser la marca de vi més admirada del món, segons el rànquing publicat per Drinks Internacional, que elaboren més de 200 experts del món del vi.

Avui, coincideixen al capdavant de la companyia, la 4a generació de la família, representada pel president de l’empresa, Miguel A. Torres i els vicepresidents Juan M. Torres i Marimar Torres, i la 5a generació formada per Miquel Torres Maczassek –director general de l’empresa des del setembre del 2012–, Mireia Torres Maczassek –directora general de Torres Priorat i de Jean Leon i responsable del projecte del cava premium–, Arnau Torres Rosselló i Cristina Torres.

Des del començament, l’exportació ha estat un dels pilars de l’empresa i, per això, avui en dia els vins Torres es poden trobar en més de 150 països d’arreu del món. A Espanya, Torres està present a les Denominacions d’Origen Catalunya, Conca de Barberà, Costers del Segre, Penedès, Priorat, Ribera del Duero, Rioja i Rueda. A nivell internacional, Torres posseeix vinyes i cellers a Xile (on s’elaboren vins de les denominacions Valle Central, Secano interior, Valle del Limarí, Valle del Maule, Valle del Maipo, Valle de Itata, Valle de Colchagua i Valle de Curicó) i a Califòrnia (Russian River Valley, Sonoma County). La bodega de Califòrnia, anomenada Marimar Estate, està gestionada per Marimar Torres.

Torres posseeix 2.432 hectàrees de vinya –2.000 a Espanya, 400 a Xile i 32 a Califòrnia– i té una plantilla de més de 1.300 treballadors. Els seus vins més emblemàtics són els de la Col·lecció de la Família Torres –Mas la Plana, Reserva Real, Grans Muralles, Perpetual, Milmanda, Fransola–, Manso de Velasco (Xile), els vins de les vinyes Don Miguel i Doña Margarita (Califòrnia) i els del celler Jean Leon.

Els vins de la Col·lecció de la Família Torres envelleixen, des del 2008, al celler Waltraud, anomenat així en honor a l’esposa de Miquel A. Torres, Waltraud Maczassek, que va iniciar i dirigir les exportacions a Alemanya, avui en dia un dels mercats més importants per a l’empresa. En l’actualitat, Waltraud Maczassek és la presidenta de la Fundació Miguel Torres, que desenvolupa projectes de col·laboració social.